27 000 på Verdens Kuleste Dag   

Verdens Kuleste Dag 2018 ble arrangert 1.september i et aldeles strålende vær. Akershus festning viste seg fra sin beste side denne dagen og publikum strømmet på. I følge arrangøren, Sparebankstiftelsen DNB, var det 27.000 mennesker som fant veien til festningen denne dagen, det er nokså mange på en gang.

Tekst: Tore Molteberg

Organisasjoner som har blitt tilgodesett med penger fra Sparebankstiftelsen DNB inviteres til å stille med aktiviteter for barn på Verdens Kuleste Dag. I år var det 35 organisasjoner som deltok og Det norske Skogselskap var en av disse. Vårt prosjekt i 2017 var Tre om Tre plankehytte, og det var nettopp snekring av plankehytte som var den hovedaktiviteten vi tilbød de besøkende denne dagen. En del av vår belønning i løpet av dagen er å observere mestringsfølelsen hos barn som klarer å slå inn en spiker, noe de kanskje aldri har gjort før.
Når det skal snekres plankehytte for barn blir det kø! Men tiden i kø kan brukes til noe morsomt og nyttig. I år benyttet vi anledningen til å la barna løse en skogbrannquiz mens de ventet på å få tildelt hammer og spiker. Dette slo godt an. Ved avlevering av korrekt utfylt svarskjema fikk barna utdelt rød lue fra Skogens Brannvoktere. Det ble mange røde luer å se utover dagen.
Vår erfaring viser at mange blir veldig tørste i løpet av Verdens kuleste dag. Vi sørger derfor for å servere Markavann til de som vil ha. Mange stusser over begrepet Markavann, men da kan vi bruke skogens betydning for drikkevannskvaliteten til mange interessante samtaler og meningsutvekslinger med foreldrene til de snekrende barna. Hvor my vann gikk det så med? Ca 300 liter eller omtrent 1500 kopper. Det er godt vi var flere til å servere.


NYTTIG VERKTØY: Begge sider av hammeren kom til nytte for denne arbeidsgjengen. Foto Snorre Synnestvedt

rhdr

BYGGVERK: Ikke verdens høyeste trehus, men antakelig et av de kuleste reiste seg på Akershus festning ved hjelp av mange flittige snekkerspirer. Foto Simen Lohre

rhdr

VÆSKEPÅFYLL: Skogselskapet sørget for væskebalansen for besøkende på festningen. Foto Simen Lohre

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet