Skogdag ved 4H-samling på Storjordet

Lørdag den 1. September deltok Helgeland Skogselskap på samling sammen med 4H Nordland ved Storjordet i Saltdal. 4H Nordland har siden 2016 hatt et prosjekt kalt «4H i skogen». Der tar man opp temaer som omhandler alt fra praktiske aktiviteter i skogen til skogbruket med blant annet næring og utdanning.

 

Om Storjordet:

Storjordet må kunne kalles skogbrukets vugge i Nord-Norge, I 1864 bygde nemlig statens skogsvesen skogvoktergården på Storjordet. Dette var det første husværet som skogvesenet tok i bruk. Her ble det opprettet en klengestue og en planteskole for å kunne bruke lokalt plantemateriale da de fant ut at materialet fra Rogaland ikke passet helt med klimaet nord for Saltfjellet. Vi ser altså allerede her linjene for dagens moderne skogbruk. Ikke bare i Nord-Norge, men for hele Norge. En næring som endrer seg i takt med fornyet og tilegnet kunnskap.

                                                                         Lek og moro i Naturklatrejungelen.

 

I dag er skogvoktergården blitt til en moderne hytte i regi av statsskog, og rundt den er det opprettet et arboret, sammen med Nordland nasjonalparksenter har det blitt et flott reisemål for både små og store.

                           Det er viktig å klemme et stort tre (her en douglas) når man får muligheten til det!

 

På samlingen fikk 4H-erne brynet seg på både natursti og spikking, og i tillegg gjennomgikk de quizen slik at de kunne bli en skogens brannvokter. Undertegnende hadde en kjempefin dag, og hadde inntrykk av at barn og unge i 4H også hadde hatt det.

                                                                               Fullt fokus når det spikkes.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Helgeland