Bredspektret utedag ved Sognsvann 

I nydelig høstvær hadde kulturminister Trine Skei Grande gleden av å åpne Friluftslivets dag på Sognsvann som er en del av friluftslivets uke, og en friluftslivsdag fullspekket med ulike aktiviteter.

Tekst/foto: Trygve Enger

Store og små kunne hele dagen boltre seg i en rekke friluftsaktiviteter som kano- og kajakkpadling, båtturer, quizer, blindestafett, zip-line, eventyrsti, spikking, sopptur, sommerski, bål og pølsegrilling, turmat fra hele verden, og mye, mye, mer!
Skogselskapet var representert med både store og små medarbeidere og sto for utdeling av Skogskaffe og Markavann. Naturstien, som i år hadde tema om skogbrann og verving av Skogens brannvoktere, ble svært godt besøkt. Og vår plankehytte som var bygget av langt over 2000 skolebarn var gjenstand for storinnrykk med mye lek og moro samtidig som det var kulisser for Skogselskapets budskap og aktiviteter. I tillegg var skogselskapets spikkeaktivitet populær blant de besøkende.
Det var ingen snekring på Friluftslivets dag (til stor skuffelse for mange barn), men arrangørene ønsket å redusere støy av hensyn til publikum og de øvrige organisasjonene. Skogselskapet arrangerte derfor visning av plankehytten og fikk gjennom dette synliggjort at plankehyttebygging er en svært populær lavterskel friluftsaktivitet.
Friluftslivets dag på Sognsvann arrangeres av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv, og 17 medlemsorganisasjoner: 4H Norge, Den Norske Turistforening, Forbundet KYSTEN, KFUK-KFUM-speiderne, KRIK, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Norges Klatreforbund, Norges Padleforbund, Norges Røde Kors, Norsk Kennel Klub, Norges Turmarsjforbund, Norges speiderforbund, Syklistenes Landsforening, Skiforeningen, Norsk Orientering, Norges Seilforbund og Det norske Skogselskap. I tillegg var flere andre samarbeidsorganisasjoner representert.


FERDIGHUS: Bare se, men ikke snekre for barna på Friluftslivets dag.


FOLKSOMT: Osloborgerne er ikke vonde å be når sola skinner og områdene rundt Sognsvann er fulle av aktiviteter.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet