Ai, ai, ai, har barna fått kongler på læreplanen, sier du? 

Tekst: Kjersti Aurora Kolstad, DnS

Trøsten er at de ikke er alene. Langt ifra, faktisk: Til nå er 32.000 elever og lærere fra hele landet påmeldt «Kong(l)e for en dag». Og påmeldingene tikker fortsatt inn. 

Ser man nærmere på tallene er dette smått fantastisk. Denne gjengen kunne faktisk fylt Oslo Spektrum TRE ganger! En annen sammenlikning er at dette er like mange som alle innbyggerne i Lillehammer og Mosjøen til sammen. Og skoler fra alle 11 fylker og 240 av 356 kommuner i landet er med!  

– Dette er utrolig gøy! Det er en økning på over 300 prosent fra i fjor, da 9000 elever deltok. Nå er mer enn 1600 klasser påmeldt. Vi gleder oss veldig til å ønske velkommen til en morsom og lærerik dag i og om skogen, sier May-Sylvi Skinnerlien, kommunikasjonsrådgiver i Skogkurs. 

Prosjektet ble startet under koronaepidemien i 2020, da arrangementet «Verdens kuleste dag» ikke kunne gjennomføres på grunn av restriksjoner. Sparebankstiftelsen ga da støtte til alternative opplegg og det var slik «Kong(l)e for en dag» ble unnfanget.

– Vi har nesten 100 års erfaring med skoleskogdager for grunnskolen, og tar med i overkant av 10.000 elever ut hvert på fysiske skogdager rundt om i landet. «Kong(l)e for en dag» er et supert tilskudd på stammen for å bidra til å nå enda flere barn med det viktige budskapet om skogens avgjørende rolle for oss mennesker. Det skal innby til en morsom, leken og undrende læringsform for skolene, sier Karl Henrik Berke, kommunikasjonsleder i Skogselskapet.  

Tilbakemeldinger fra lærere fra 2022: 

«Elevane syntes dette var ei kjekk oppgåve og dei hadde eit fantastisk samarbeid der dei gjorde alt sjølv.» 

«Artig opplegg; 40 elever har vært kreative i skogen!»

«Me har hatt ein SUPER dag, med masse kreative elevar!»

«Vi har storkost oss ute i dag, så takk for supert opplegg»

«Vi har samarbeidet – store og små – om oppgaven. Glade barn som var aktive i flere timer.»

«Supergøy! Vi gleder oss til sendingen i morgen! Takk for finfint opplegg! Ekstra stas at kongen var Daidalos»

Håvard Lilleheie som Skogens Kong(l)e i 2023 

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet