Ettermiddagsbesøk på planteskolen i Hokksund av statsråd Dale

Tirsdags ettermiddag svingte statsråd Jon Georg Dale innom Skogselskapet og Norgesplanter As i Buskerud for en liten oppdatering i produksjon av skogplanter. Det var del av en 2 dagers «dannelsesreise» i Buskerud der han møtte mange ulike bedrifter og organisasjoner tilknyttet landbruket. Som seg hør og bør ble han ønsket velkommen til Øvre Eiker av ordfører Ann Siren Fjerdingstad som også tok seg tid til å komme i anledningen det offisielle besøket. Deretter ønsket styreleder i Norgesplanter AS, Sverre Siljan, velkommen til bedriftene Skogselskapet i Buskerud og Norgesplanter. 

F.v. Statsråd Dale, Skogbrukssjef Garaas, ordfører Fjerdingstad, Fylkesskogmester Nordby og daglig leder Kihle

I løpet av den korte timen Dale besøkte oss fikk vi gitt ham en god oppsummering hvordan det er å produsere skogplanter, men også hvordan det er å eie og drifte en skogplanteproduksjon. En trivelig kar å ha på besøk som har glimt i øyet og kjappe kommentarer. Naturligvis fikk han også en omvisning anfør av daglig leder, Lars Kihle, på bruket vårt. Her fikk han se vårt splitter nye «kortdagsbehandlings anlegg» og vår vidundermaskin som påfører plantene et voksbelegg. Dette voksbelegget skal beskytte skogplantene på en helt miljøvennlig måte mot snutebillene.

Vi ønsker naturligvis Statsråd Dale hjertelig velkommen tilbake ved en senere anledning, og han må gjerne ta med seg mange av kollegaene sine. For oss som for de fleste andre så deler vi gjerne av vårt for å spre kunnskap om skog, skogbruk, produksjon av skogplanter med mere..

Stastråd Dale og infoleder i Skogselskapet Berke

Som statsråd Dale har sagt: «Hogg mer, plant mer», vi er så enig, så enig!

 

Ønsker du å lese mere kan du lese mere på eikernytt.no her

<- Tilbake

Andre nyheter fra Buskerud og Telemark