Høstens vakreste eventyr… i Telemark?

 Dypt inne i Telemarksskoger (og noen ganger ikke så dypt inne i skogene..) fant vi gapahuker og bålplasser i gangavstand fra en rekke skoler.

Dette gav oss flotte rammer til ENDELIG å gjennomføre skoleskogdager i Telemark igjen.

Omringet av nydelige høstfarger, vakker natur og flotte elever har vi i høst gjennomført skoleskogdager for over 250 elever.
Sola gjemte seg bak et lett skylag enkelte dager, men ikke en regndråpe traff elevene i løpet av skoleskogdagene som ble gjennomført.
Elevene har blant annet lært om treslag, hvordan trærne vokser, produkter fra skogen, friluftsliv og planteproduksjon.

For Skogselskapet i Buskerud og Telemark var det ekstra stas å kunne invitere omkringliggende skoler til Skogplanteskolen vår på Gvarv, der Norgesplanter produserer granplanter. Der fikk elevene en lærerik og spennende dag om skogen, omringet av nettopp fremtidens skog.

Alle ansatte i Skogselskapet i Buskerud og Telemark bidro til skoleskogdagene. Ingvild Gran sto for planleggingen, og mye av gjennomføringen. Selv sier hun dette om skoleskogdagene: «Det har vært utrolig gøy å møte så mange flinke elever i Telemark. Elevene har vært nysgjerrige og ivrige, det har stilt mange spørsmål som gjorde dagene varierte og innholdsrike også for meg»

Ingvild Gran

Vi håper høstens skoleskogdager er starten på en ny tradisjon for skoleskogdager i Telemark.
Kanskje vi besøker nettopp din nærskole til våren?Stor takk til:
Vestfold og Telemark fylkeskommune
FNF Telemark
Skogbrukssjefen i Midt Telemark.

Lurer du på hvorfor skoleskogdager er viktige eller vil vite mer, klikk deg inn på denne siden:
Skoleskogdag – Skogselskapet

Andre nyheter fra Buskerud og Telemark