Vestfold`s skogår 2018

Skogselskapet i Vestfold har ikke ligget på latsiden i 2018, nei tvert i mot. Det har skjedd masse aktiviteter knyttet til skogbruk for store og små.

    

Skoleskogdagen står sentrale i aktiviteten vår, og bare i år har vi hatt skoleskogdager for i overkant av 1500 elever, og tillegg kommer alle lærerne som følger elever på disse dagene i skogen. Vi kan se veldig mye glede i ansiktene på barna når vi er ute i skogen med de, her kan de lære og leke. En uslåelig kombinasjon. Eksempelvis har samtlige barneskoler i Sandefjord kommune fått tilbud om å kunne ha skoleskogdag for et trinn fra hver eneste skole.  Det resulterte i 25 skoleskogdager bare i denne regionen. På disse dagene fokuseres det mye på praktisk oppgaver som er knyttet til håndtering av økser og sager.

Men også andre skoler i fylket har vi hatt gleden av å være ute i skogen med. Disse dagene arrangerer vi gjerne i samarbeid med Viken Skog sine lokale skogeierområder, skogansvarlige i kommunene(skogbrukssjefer) og Skogselskapet i Buskerud.

Skoleskogdagene våre blir vanligvis gjennomført med barneskoler (4.-7. klassetrinn), men i Andebu kjører vi en årlig skoleskogdag for 9.trinns elever og lærere. Det har blitt en fin tradisjon. Skog og klima er et fast innslag under disse dagene og vi opplever engasjement, men kunnskapen om skognaturen kunne vært bedre. Det er derfor behov for å styrke naturfaget i grunnskolen, spesielt i ungdomstrinnene. Her har Skogselskapet mye å bidra med.

I 2018 har vi i tillegg hat et svært godt samarbeid med Skogselskapet i Buskerud, Drammen kommune og DnB sparebankstiftelsen. Sammen har vi bygd en flott gapahuk på Konnerud(Gråstein), helt inntil skogeiendommen som Skogselskapet i Vestfold eier.  Denne gapahuken skal benyttes til å gjennomføre skoleskogdager for barn i Drammensregionen, men ikke minst ønsker vi at den blir brukt av turgåere og barnefamilier som turmål.   Vi inviterte til en høytidelig åpning 28.september. Drammens varaordfører hogg seg gjennom «åpningskvisten» sammen med noen heldige barn. Samtidig var lokale skolebarn invitert til skogdag. Dagen ble avsluttet med pølser, saft og «skaukake» til alle.

    

Vi har i år også vært medarrangører til 2 familieskogdager, disse dagene har vært godt besøkt begge to. Nærmere 100 besøkende på hver arrangement.  Vi deltok også på bygdeutstillingen Hælja hime i Andebu. Treslagskonkurranse med 19 forskjellige treslag, stabling av tårn og vedhogst med sag og øks, var noen av de mest populære aktivitetene.

  

Dette var noen av våre «highlights» i skogåret 2018. Vi håper du har hatt glede av våre aktiviteter og ser frem til å møte deg i skogen i 2019

 

 

 

 

<- Tilbake

Andre nyheter fra Vestfold