2018 i Buskerud – Stappa med aktiviteter og skog!

Et år går fort når har det gøy, og det har vi hatt i Skogselskapet (i Buskerud).

Aktiviteter har strekt seg fra å være i skogen å forundres over skogens under og småkryp til å være på skogvandring med våre medlemmer.  Det som er en felles nevner på tvers av alder er gleden av å være i skogen. Vi presenterer litt av årets absolutte høydepunkt her i en film:

 

Skoleskogdager

Skoleskogdager står sterkt i Skogselskapet, og like så hos oss. Vi har i år vært i skogen med ca. 2300 barn fra hele fylket. Fra Drammen i Sør til Hol og Hemsedal i Nord. Vi er på skogdager med barn fra 5.-10. klassetrinn, hovedfokus ligger allikevel på 5.-7.klasse. Når vi er ute med barna/ungdommene forsøker vi å skape bilde av hvorfor og hvordan skogbruket utøver et bærekraftig skogbruk, der vi kan skape flotte produkter som du, de og vi kan bruke med god samvittighet. Grunnen til at vi klarer å gjennomføre så mange aktiviteter rettet mot barn og unge er på grunn av finansiell støtte fra både fylkeskommunen i Buskerud og Fylkesmannen.

Bygging og åpning av gapahuk

I løpet av sommeren 2018 har Skogselskapene i Buskerud og Vestfold  med finansiell støtte av Sparebankstiftelsen bygget en flott gapahuk på Konnerud.Den har blitt et flott turmål for nærområdets befolkning, men skal naturligvis også fungere som tilholdssted på skoleskogdager i fremtiden.

     

Denne ble offiesielt åpnet den 29.sept. Det var varaordfører i Drammen kommune, Yusuf Gilani, som stod å hogge seg gjennom «åpningskvisten», sammen med noen heldige utvalgte barn. Skolebarn og flere barnehager fra nærområdene deltok også på selve åpningen. Det ble en stor skogfest, med kake, saft og ordentlig skaukake til alle.

Staselig besøk på Skogselskapets lokaler på planteskolen

En tirsdags ettermiddag i august svingte statsråd Jon Georg Dale innom Skogselskapet og Norgesplanter As i Buskerud for en liten oppdatering i produksjon av skogplanter. Det var del av en 2 dagers “dannelsesreise” i Buskerud der han møtte mange ulike bedrifter og organisasjoner tilknyttet landbruket. Som seg hør og bør ble han ønsket velkommen til Øvre Eiker av ordfører Ann Siren Fjerdingstad som også tok seg tid til å komme i anledningen det offisielle besøket. Veldig hyggelig å besøk av daværende landbruksminister.

Dyrsku`n 2018

Dyrsku`n er Dyrsku`n – her møtes øst og vest, kuer og hest,  her møtes jordbruk, anleggsvirksomhet og skogbruk. Over 80.000 mennesker fant veien til Norges største møteplass for landbruks interesserte. Vi var på plass i samarbeid med Skogselskapet i Telemark og Det norske Skogselskap på skogtunet, der forøvrig også Norgesplanter AS, Skogbrand, AT-Skog, Velg Skog og Komtasu hadde stand. Mange trivelig og interessante skogprater ble innledet rundt bålet og med en varm skaukaffe i handa. Også Erna Solberg(H) og Trygve Slagsvold Vedum (SP) slo av en liten prat med oss, og kun styrke samlingen vår av plantespett med celebre signaturer.   Det må nevnes at det i tillegg ble delt ut ca. 4000 smaksprøver av svin som var foret opp på granflis, derav var det jo naturlig å tilby smaksprøvene som: «grise gode», «gørgod grangris» mm.

Næringslivs konferansen 2018 – Vikersund

Skogselskapet i samarbeid med Norgesplanter AS og Skogskolen i Saggrenda deltok på årets Næringslivskonferanse på Vikersund(18.mars) , årets tema var: “Hvordan gjøre gull av grønne skoger – ser vi ikke skogen for bare trær?” Vi visste frem skogplanter med og uten voks, skogsmaskin simulatoren til skogskolen i Saggrenda ble også vist frem og publikum kunne teste sin sjåførkunnskaper. Det ville blandt annet tidligere landbruksminister Jon Georg Dale(Frp) prøve. Han avsluttet sitt besøk med følgende ord: Høgg mer og plant mer! Som musikk i våre ører.

Vi har utdannet nesten 800 «mini – skogbrannvoktere»:

Skogselskapet i samarbeid med Skogbrand har gjennomført et prosjekt der hensikten var å utdanne barn i barneskolealder til å bli mini skogbrannvoktere. Det prosjektet kunne jo ikke ha vært mer aktuelt, med tanke på den ekstremt tørre sommeren vi har hatt på Østlandet på sommerhalvåret 2018. Samtlige barn ble naturligvis dekorert med bevis og caps etter bestått eksamen.

 

 

 

<- Tilbake

Andre nyheter fra Buskerud og Telemark