Sommer med sag

Hørte du summing av sag på skogstur i sommer? Det kan ha vært noen av ungdommene som fikk sommerjobb gjennom JOB:U-prosjektet, som Velg Skog og Skogselskapet står bak. 

Ungdom rydder plass til fremtidsskogen
Nesten 750 ungdommer mellom 15 og 25 år søkte om sommerjobb i skogen i år, gjennom det som nå har blitt et nasjonalt rekrutteringsprosjekt. Over 150 ble ansatt, og brukte altså ferien til å lære om og utføre ungskogpleie i felt. Alle som har holdt i en ryddesag, vet at det kan være tungt arbeid!

Skogselskapets Lars Erik Rønningen (bildet) er prosjektleder for JOB:U, som er et samarbeid mellom det offentlige, skogeiere og næringen. Fylkesskogselskapene våre sørger for tilrettelegging lokalt. Gjennom Velg Skog får ungdommene informasjon om utdanningsmuligheter i skogbruket, før de får praktisk opplæring og blir sertifisert for bruk av ryddesag. Et godt eksempel på hvordan aktører i Skog-Norge kan samarbeide!

JOB:U-gjengen får jobbe utendørs, være fysisk aktive og blir betalt for å rydde plass til fremtidsskogen. Ungskogpleie er en viktig oppgave og satsning hos statsforvalteren, og ungdommene bidrar her til noe verdifullt, samtidig som de blir kjent med skogbruket. Lokalmedia og NRK har allerede gitt mye oppmerksomhet til prosjektet, og det er fortsatt noen som jobber der ute.

Vi satser på barn og ungdom
Skogselskapet legger stor vekt på ungdom og rekruttering til et moderne og bærekraftig skogbruk, og dette prosjektet er et konkret steg i riktig retning. Vi kommer tilbake med bilder og rapporter fra årets JOB:U når alle ungdommene har lagt ned ryddesagen for i år.

I tillegg til ungdommen, er barn en viktig prioritert målgruppe for oss. Før sommeren arrangerte vi Plantedagen, og nå i september skal vi arrangere «Kong(l)e for en dag». Det er en morsom, kreativ og lærerik skoledag for elever i barneskolen, hvor barna lærer mer om skogen – i skogen. «Kong(l)e for en dag» er en blanding av digital undervisning og praktiske oppgaver, som dekker forskjellige læreplanmål. Dette prosjektet har blitt kjempepopulært – i fjor deltok over 1650 skoleklasser fra alle landets fylker – til sammen ca. 34.000 elever. Tips gjerne lærere eller andre du kjenner som kan ha glede av å delta! Påmeldingsfristen for skolene er nemlig 13. september.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet